T. Pesonen Ky on vuonna 2005 perustettu kuljetusyhtiö, jonka on perustanut Ilomantsilainen Tommi Pesonen. Yhtiön nykyinen toiminta on perustettu vakaalle pohjalle, jossa aiemmin vuoteen 2015 asti kaivojen tyhjennyksestä vastasi Risto Lauronen, ja tätä ennen Lassi Louhelainen. Perinteitä kaivojen tyhjennyksestä löytyy siis jo usealta vuosikymmeneltä.

T.Pesonen Ky:n toiminta käynnistyi puunajon merkeissä myrskytuhojen korjauksella Ruotsissa toukokuussa 2005. Gudrun myrskyn aiheuttamien metsätuhojen tiimoilta T. Pesonen Ky kuljetti puutavaraa asemille ja sellutehtaille Etelä Ruotsissa aina vuoteen 2010 asti. Ruotsin myrskytuhojen kuljetuksen jälkeen toiminta jatkui Savukosken ja Sallan alueella Metsähallituksen sopimuskumppanina, sekä Stora Enson sopimuskumppanina Ilomantsin alueella.aina vuoteen 2015 asti. Vuonna 2015 T. Pesonen Ky jatkoi perinteikästä sako- ja umpikaivojen tyhjennystä Risto Laurosen myytyä yrityksensä T. Pesonen Ky:lle.


Pääasiassa asiakaskäynnit hoitaa Tommi itse, mutta mikäli tilanne vaatii, löytyy tilalle tuuraava kuljettaja osaavasta ja ammattitaitoisesta porukasta.


Pääasiallinen toiminta-alueemme on Ilomantsi, Tuupovaara, Kovero, Kivilahti, Eno, Uimaharju ja Kontiolahti. Toimimme tarpeen ja kysynnän mukaan laajemmallakin alueella (esim. Joensuu, Kiihtelysvaara), joten ole rohkeasti yhteydessä niin ratkaistaan yhdessä tilanteesi sinulle parhaalla mahdollisella tavalla.
Olemme tukemassa vielä näkyvämmin Joensuun Mailan Superpesiksen mestarijoukkuetta vuonna 2019.